Ska ett tryckeri hjälpa dig? 

Att anlita ett tryckeri för att göra en fotobok kostar generellt betydligt mer. Men här kan man få en helt personligt anpassad bok och hjälp med allt inom grafik och digitalisering.  

Har du exempelvis gamla fotografier som du vill digitalisera kan personalen på detta tryckeri hjälpa till med scanning. De kan även erbjuda format som är unika och som inte erbjuds via fotobutikerna. Just flexibiliteten är då den stora fördelen. Boka en tid på ett närliggande tryckeri, diskutera olika lösningar med personalen och få fotoboken anpassad exakt som du vill ha den. Många gånger kan de även komma med idéer och lösningar som man inte själv tänkt på från början.  

Tips på vägen 

  1. Kronologiskt eller tematiskt 

Välj hur bilderna i fotoboken ska presenteras. Är det en semester bör bilderna presenteras kronologiskt. Detsamma gäller om boken ska visa upp vad som hänt under ett år. Ibland kan däremot tematisk indelning vara bättre.  

  1. Skriv inte uppenbara bildtexter 

Om farmor Anna sitter och äter kakor i sommarstugan behöver du inte skriva ”Anna som äter kakor i sommarstugan”. Det är uppenbart. Det kan låta självklart men många gör detta misstag. Skriv istället när det hände eller något som ramar in bilden.  

  1. Två böcker på en gång? 

Är det böcker kring dina barns uppväxt som är tänkta att ges bort till mormor och morfar? Gör en bok till er själva också och spar till framtiden.