Tänk färg och form vid badrumsrenovering

När det är dags att renovera badrummet är det lätt att fastna i praktiska lösningar. Självklart är det viktigt att tänka igenom vilka material som passar bäst, hur ventilationen ska fungera och vilket värmesystem rummet ska ha, men glöm inte bort dina och din familjs behov. Ni ska skapa ett badrum som ni trivs i genom att renovera badrum göteborg! Utgå därför från vad ni tycker om, och inte så mycket efter vad andra rekommenderar och vad som är modernt och inne just för tillfället.

Välj inredningsstil
Det finns en mängd olika tvättställ, toalettstolar, badkar och duschar att välja mellan på marknaden. Vad passar bäst hemma hos dig? Vill du skapa ett romantiskt badrum med lite runda och mjuka former eller vill du ha ett badrum med en modern stil med raka och stilrena former? En badrumsrenovering är ett stort jobb som både tar tid och kostar pengar. Därför är det bra att verkligen fundera över vilken stil badrummet ska ha innan renoveringen börjar. Besök butiker, läs bloggar, bläddra i tidskrifter – det finns massor av inspiration att få!

Våga färg
Många badrum har ljusa färger, och det är inte alls konstigt. Det känns stilrent och snyggt med ett badrum med vita eller beigea kakelplattor, men ibland kan det faktiskt vara riktigt härligt att komma in i ett badrum med gula väggar eller kanske till och med mönstrade väggar. Med till exempel marockanskinspirerade kakelplattor och badrumsinredning kan du få ett riktigt drömbadrum med en personlig och unik känsla. Väljer du mörka färger på väggarna och golvet kan dock badrummet upplevas som mindre än det egentligen är. Det kan vara bra att känna till om badrummet du ska renovera är litet. Väljer du ljusa färger på golv och väggar kan du dock tillföra färg genom inredningsdetaljer som krukor, korgar, handdukar och badrumsmattor. Det kan vara ett bra alternativ och då kan du också snabbt och enkelt förändra badrummets stil. På sommaren kan du till exempel lägga fram ljusa handdukar och lägga en ljus badrumsmatta på golvet. När hösten kommer byter du ut inredningsdetaljerna och väljer helt enkelt mörkare nyanser. Ett doftljus i badrummet kan också bli en mysig detalj när det är mörkt och kallt ute.

Tänd upp badrummet
En viktig detalj som ofta glöms bort är badrummets belysning. Ett badrum ska gärna ha flera olika typer av lampor. Du behöver en bra allmänbelysning men också stämningsbelysning. Har du ett badrum med ett badkar vill du inte gärna ta ett avslappnande bad i ett badrum med endast en stark takbelysning, eller hur? Ett mjukt ljus från en lampa ger en lugn och fridfull känsla. Nära spegeln kan det också vara bra att satsa på en ljuskälla med extra bra ljus. Perfekt när du ska sminka dig eller raka dig!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>